Woord van de week: disruptie

Onze maatschappij evolueert van het industriële tijdperk naar het netwerktijdperk. In de netwerkeconomie gelden andere regels en principes dan diegene waar we mee vertrouwd zijn. De komende weken maken wij jullie graag wegwijs in deze nieuwe regels, principes en lichten we concepten toe die gelinkt zijn aan de veranderingen.

 

Het woord van de week is “disruptie”. Wat betekent disruptie? Wat is “disruptive technology” of “disruptive innovation”?

 

Disruptie is een plotse technologische evolutie die de bestaande economie overhoop haalt. Organisaties met verrassende producten en diensten, innovatieve businessmodellen, agressieve marketingstrategieën of innovatieve manieren van organiseren & managen doen “traditionele” spelers (of zelfs marktleiders!) van de radar verdwijnen.