Netwerkeconomie meets NYC.

We trokken met z’n allen met hoge verwachtingen naar New York. Het beloofde een geweldige ervaring te worden aan de andere kant van de wereld. De kennis die we verworven als netwerkeconoom konden we gebruiken om overzeese contacten te leggen in het epicentrum van de globale economie, New York. Samen hebben we onze dagen uitgeschreven zodat jullie dag per dag ons avontuur in New York kunnen herbeleven. In dit artikel hebben we elk onze interesses neergeschreven en verwerkt tot een samenhangend artikel. Daarnaast hebben we elk een apart artikel geschreven, omdat iedereen andere input genereert vanuit een ander standpunt en New York anders ervaren heeft. Deze persoonlijke artikels vind je terug na het dagboek, daar zie je de links naar ieders artikel. Enjoy!


Dag 1 zaterdag 01/02/20

Het is 8u20, een vroege zaterdagochtend, na een lange trein of autorit zijn we allemaal veilig aangekomen op Zaventem. Daar stonden we dan gespannen en niet wetend wat ons te wachten stond. We waren klaar om te vertrekken naar ‘The United States of America’.

Ons eerste avontuur begon op de luchthaven, namelijk door de airport security geraken. Na wat korte vragen die we voorgeschoteld kregen van de security waren we allemaal ready for boarding. We wandelen richting de vertrekhallen wanneer Maarten Vergouwe beslist om een stukje piano te spelen. We waren overdonderd door zijn muzikale talent.

Na het lange wachten op de luchthaven van Zaventem was het eindelijk zo ver, we mochten boarden. Enkele ogenblikken later begonnen we aan een vlucht van weliswaar 7 uur. De uren vlogen voorbij en we kwamen in ‘the city of dreams’

De bus nemen naar het hotel bleek niet gemakkelijk, na een halfuur wachten zaten we allemaal samen uitgeput op de bus van de lange vliegreis. 1 klein detail… we zaten op de verkeerde bus, dus mochten we terug onze koffers nemen en wachten op de juiste bus om naar ons verblijf te verplaatsen. Je ziet dat planning en communicatie heel belangrijk is. Een kleine 5 minuten later vertrokken we naar ons hotel met de juiste bus en kwamen de eerste indrukken op ons af. We zagen in de verte New York City en iedereen was ‘excited’, we waren klaar om 7 dagen lang de stad te gaan verkennen.

Wat we vooral leerden die dag is dat planning en communicatie de basiselementen zijn om iedereen met een goed humeur mee te krijgen in jouw verhaal, is dit nu een reis of een doel binnen een bedrijf, communicatie blijft heel belangrijk. We nemen hieruit mee dat je steeds moet blijven met je team communiceren om struikelblokken zo snel mogelijk te overkomen. Naast dit gegeven waren we allemaal onder de indruk van de eerste zichten van de grootstad.

Op de eerste avond hadden we niks gepland en ging iedereen zijn eigen weg om het doolhof van New York te verkennen.


Dag 2 zondag 02/02/20

Vandaag gaan we New York bekijken vanuit de bril van een Belg die hier reeds 7 jaar woont en zijn hart verloor aan Lady Liberty. Patrick Roosendaal bouwde een platform om zijn passie over New York te delen met Belgische landgenoten. Het was niet zomaar een rondtoer langs de typische toeristische trekkers, een rondtoer op maat om het echte New York te leren kennen

Patrick leerde ons eerst de verschillende delen van New York kennen. Little Italy dat meer bestaat uit Chinezen dan Italianen, China Town waar de Chinese cultuur helemaal tot leven komt, …. (vragen)

Tijdens het ontdekken van deze exotische buurten in New York toonde Patrick ons de nieuwste innoverende start-ups. Een leuke start-up was Rice To Riches, een combinatie van zwarte humor en overheerlijke rijstpap in alle smaken. Helaas kregen we toen de tijd niet om van deze lekkernij te proeven. Want Patrick dompelde ons onder in New York op een snelheid waarop zelfs de New Yorkers moeite zouden hebben om te volgen.

De hotspots voor echte foodies konden ook niet ontbreken in de rondtoer. De oudste pizzeria van New York, sweetgreens waar je gratis salades kan krijgen als je cash betaalt want alles draait rond snelheid in New York, Vannessa’s Dumplins etc

Een walhalla voor onze smaakpapillen. En we hadden maar een week om dit alles uit te proberen.

Daarna nam Patrick ons mee naar The Criminal Courts Building, een minder aantrekkelijke plaats van New York. Hoge gevangenisgebouwen zonder enig raampje waren verbonden met de rechtbank. Een proces mee volgen in de rechtbank stond op het menu. De grootste angst van elke New Yorker. Wat we hier vooral uit meenemen is dat we heel blij mogen zijn met de rechtsbijstand in België. De gemiddelde New Yorker kan zich alleen een pro-deo advocaat veroorloven. Om te mogen voorkomen betaalt een New Yorker gemiddeld 500 dollar en dan de gerechtskosten nog die vaak onbetaalbaar zijn voor hen.

Hierna gingen we naar het 9/11 Memorial, op ground zero. Het herdenkingsmonument voor de slachtoffers van de terroristische aanslagen op het World Trade Center in 2001. Wat sommige mensen niet weten: ook voor de slachtoffers van een eerdere bomaanslag op het WTC in 1993. De aanslagen op het World Trade Center hebben bijna drieduizend mensen het leven gekost. Een gebeurtenis die bij de New Yorkers nog heel gevoelig ligt en niet snel vergeten zal worden.

We sloten de zware voormiddag af met een nieuwe winkel van Amazon. The Amazon Go Store, de winkels zitten in een test fase. Je kan hier binnen en buiten gaan zonder dat je langs een fysieke kassa moet passeren. De technologie detecteert welke producten je neemt en welke je terug zet en blijven deze volgen in je virtuele kar. Een goede data verwerking. Niet meer in de rij wachten dus, de ideale oplossing voor de dagelijkse Red Race in New York waar tijd kostbaar is.

Hierna hebben we de oversteek genomen met de ferry naar Brooklyn. Hier hebben we middag gegeten in Time Out Food Market. Het is een grote foodhall met verschillende soorten eet concepten en culturen. Na het eten is het lekker vertoeven op het panoramische dakterras.

Als afsluiter van de dag zijn we het museum van abstracte kunsten gaan bezoeken. Hier hebben we onze creativiteit laten losgaan op de schilderijen

Wat we vooral geleerd hebben uit deze dag is dat experience stores terug een hype worden. Fysieke winkels verdwijnen omdat het de consument te veel tijd kost, maar nieuwe innovatieve concepten waar men geen tijd verliest worden hip. Nieuwe kennis die we kunnen meenemen in onze eigen start-ups.


Dag 3 maandag 03/02/20

De start van een nieuwe werkweek. En vanaf vandaag gaan we ook van start met de bedrijfsbezoeken. Na het ontbijt is ons eerste bezoek aan het Grand Central Station. Het interieur met de prachtige sterrenhemel is nog mooier dan wat je waarschijnlijk kent uit de films ‘Men in Black’, ‘Superman’ of ‘Blood ties’. Het is net ochtend en er passeren een mix van pendelaars op weg naar hun werk en toeristen die naar boven staren.

Met een stijve nek komen we aan bij het marketingbedrijf van Insites Consulting. Gestart door een Gentenaar in 1997 in België. En ondertussen uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende marketingbureaus wereldwijd met hubs van New York tot Sidney, van Europa tot Zuid-Afrika en Azië. En wij staan in hun office space op de 60ste verdieping met uitzicht over Manhattan. Thoms Troch, de business director, vertelde over hun verschil in aanpak. Want ze positioneren zichzelf als pioniers binnen hun vak. Het verschil in hun aanpak is dat ze de werknemers van een brand empoweren om tot betere resultaten te komen. Ze doen dit aan de hand van klassieke desk-research en marketingresearch in combinatie met consulting van de werknemers op een agile manier. Volgens InSites Consulting behoort technologie slechts tot een onderdeel van marketing voeren. Zij geloven ook heel sterk in de inhuis-kennis en geloven er sterk in om die te ontplooien. Een campagne voeren met impact lukt pas als de werksfeer goed zit, leerden ze ons. Door je werknemers te betrekken in het volledige marketingverhaal weten zij waar ze naartoe werken. Met die uitdaging en begeleiding ondersteunden ze reeds campagnes zoals bijvoorbeeld die van Heineken. Door hun internationaal netwerk hebben ze de kennis en kunde in huis om lokaal de juiste acties door te voeren. Voor wie benieuwd is naar hoe je merken tot leven brengt, kan voor een stageplaats zeker een kijkje nemen bij InSites Consulting.

Dit was voor vandaag het enigste bedrijfsbezoek. Dus was er tijd om het Rockefeller Center in het hart van Manhattan te bezoeken. Impressionant! Doorheen 5th Avenue lopen we voorbij Versace, Gucci, Cartier, de flagship store van Apple. Foto’s trekken is niet toegestaan in de Gucci schop, zei de perfecte metroman verkoper. Enkel als het voor je klanten is. De verkoper had waarschijnlijk wel door dat wij geen ‘personal shoppers’ waren… We zagen Saint Patrick’s Cathedral, Empire State Building, Trump Tower, The Plaza, Metropolitan Museum of Art, … De tegenstellingen tussen wolkenkrabbers en historische monumenten is groot en en steeds zeer verrassend. We eindigden onze stadstocht in het mooie Central Park.

Het avondprogramma was weggelegd voor de must see theatershow van 2020 in New York, Sleep No More. Deze meeslepende theatrale ervaring ging door in het McKittricks Hotel dat leek op een industrieel pand van 4 verdiepingen hoog. Daar liep je als publiek vrij doorheen op zoek naar de acts. Alle bezoekers droegen we een wit masker. En we zagen verrassende, griezelige, beklijvende, disruptieve, dansante scenes uit MacBeth van Shakespeare. De setting was gebracht doorheen de lens van de film noir. Sleep No More won de prijs van Drama Desk Award for unique theatrical experience. En daarmee waren wij het ook eens! Die rode lippenstift douchen we er morgenochtend wel af. Slaap lekker New York!


Dag 4 dinsdag 04/02/20

Dag 4 van onze reis was opnieuw een echte eye opener die ons kon inspireren met de vele activiteiten . Voor we aan deze activiteiten begonnen konden we opnieuw eerst genieten van een stevig ontbijt om vervolgens de metro naar Midtown Manhattan te nemen waar Belcham of voluit: The Belgian American Chamber of Commerce is gevestigd. Maar wat is Belcham precies?

BelCham is de drijvende kracht achter internationale (bedrijfs) groei: een on-demand partner en een centraal toegangspunt dat middelen, marktkennis en verbindingen biedt die trans-Atlantische kansen ontsluiten. Ze hebben één duidelijk doel: u / uw bedrijf helpen groeien. Ze brengen een internationaal netwerk samen van game-changing, snelgroeiende startups en vertrouwde partners die ons geloof delen in de kracht van ondernemerschap, de kracht van een inclusieve gemeenschap en het potentieel van grensoverschrijdende innovatie.

Hier zijn we in contact gekomen met een aantal Belgen die een carrière begonnen zijn in NY. Eén van deze Belgen was Patrick van Roosendaal AKA BENY die ons maandag de rondleiding gaf doorheen NYC. Het was ons dankzij de verhalen heel snel duidelijk dat netwerken en partnerschappen van noodzakelijk belang zijn om vlot en snel te kunnen schakelen en groeien met je onderneming of als persoon, zeker in het buitenland pluk je er de vruchten van. Op de foto zie je een lijst met bedrijven die deel uitmaken van het netwerk van Belcham:

Na Belcham waren we vrij tot 16u om NY in te trekken en te lunchen. Hier zijn we opgesplitst in verschillende groepjes en hebben er een aantal mensen besloten om naar het Natural History museum te gaan. Het museum waarvan je de gevel wel zult herkennen uit de film ‘Night at the museum’. Het blits bezoek van amper 3uur aan het museum is er één om te onthouden je wordt er ondergedompeld in alles dat te maken heeft met mens en natuur. Van het begin der tijden tot ruimtevaart, van dinosauriërs tot micro-organismen. Alles is uitgebreid aanwezig. Zeker de moeite waard om het zelf eens te bezoeken. Het is ook pas wanneer je in zo’n museum staat dat je beseft hoe “klein” wij als mens eigenlijk zijn. Het is een echte oogopener. Als je gaat plan je beter wel een volledige dag in, het is namelijk 186 000 m2 groot.

Na ons blits bezoek aan het museum hadden we een afspraak met PolyMoney. Deze organisatie is bezig met het ontwikkelen van alternatieve munteenheden. Dit willen ze gaan aankaarten aan de hand van een digitaal spelletje die je laat werken met hun nieuwe valuta systeem. Ze mikken hiervoor op de doelgroep van zowel kinderen als volwassenen. Dat spel hebben wij ook mogen uittesten. Het is een heel interessant concept zeker om de lokale economie te gaan steunen. Het spel zelf is nog in ontwikkeling en enkele bugs dienen nog weggewerkt te worden. Natuurlijk is ondernemerschap uitproberen en starten. Zo zagen we niet alleen het perfecte in NY waar alles groot is en altijd slaagt maar kregen we de realiteit van een iteratieve opstartfase ook eens te zien.

Na deze interessante sessie stond er nog 1 iets op ons programma, namelijk allemaal samen goed dineren met uitzicht en muziek in Dizzy’s Club met zicht op Central Park. Een geweldige ervaring met goede artiesten lekker eten en een geslaagde dag!


Dag 5 woensdag 05/02/20

Na onze muzikale uitstap en een goede nachtrust waren we klaar voor dag 5. Aan de ontbijttafel werd er volop nagepraat over de muzikale avond van de dag ervoor. We starten onze dag zoals gewoonlijk: met een overvolle metrorit. Onze eerste afspraak hadden we die dag met Esmee, onze lokale contactpersoon die voor ons enkele interessante bedrijfsbezoeken regelde. Na onze ontmoeting kregen we van Esmee zelf een presentatie in verband met platform economie en hoe we hierop kunnen inspelen. Dit is een zeer interessante piste om te bewandelen waar veel potentieel zit in ontwikkeling voor bijvoorbeeld een deeleconomie. Op deze manier kan deeleconomie ondersteunt worden en kunnen mensen hiervan gemakkelijker gebruik maken.

Deeleconomie is een economisch systeem die ervoor zorgt dat grote investeringen gemakkelijker te dekken zijn omdat dit door meerdere mensen gebruikt (en betaald) wordt. Enkele toffe voorbeelden hiervan zijn: Dégage (waar een auto door verschillende mensen gebruikt worden), Uber, AirBnB, Wikipedia, Kluster (hier geven buurtbewoners elkaar ondersteuning in taken), GitHub (waar je samen kan programmeren en kennis kan delen).

Als we deze boterham volledig verwerkt hadden kregen we een uiteenzetting over blockchain. Een uiteenzetting dat iedereen inspireerde. Dit onderwerp werd zeer interessant bevonden omdat we zo een beter zicht kregen op mogelijke toekomstscenario’s die in verband staan met cryptocurrencies en hoe blockchain werkt. Omdat we als netwerkeconoom ons future prove visie moeten ontwikkelen was dit een topic die sterk in de smaak viel bij ons.

Om even tot onszelf te kunnen komen en de drukte van de stad langst ons te laten liggen, konden we vertoeven op een gezellige rooftop onder de Brooklyn Bridge met uitzicht op Manhattan. Eenmaal de rust in de drukte terug gevonden te hebben, konden we ons verplaatsen naar de volgende afspraak: “What?if!”.

Whatif is een consultancybedrijf zoals geen ander. Ze gaan op een innovatieve en zeer mensgerichte manier te werk. Namelijk met design thinking. Dit is een manier om een probleem op zoveel mogelijk verschillende invalshoeken te gaan bekijken om zo de best passende oplossing te gaan aanbrengen voor het bedrijf. In Whatif heerste er een zeer open en joviale sfeer. Dit met de bedoeling om ervoor te zorgen dat het werk aanvoelt zoals je thuis zou zijn, wat in New York een zeer hot topic is om zo te werken. Deze trend zien we meer en meer naar Europa overwaaien ook. Een open sfeer dient er ook toe te streven naar een vlakke organisatie, waar er gestreefd wordt om in een vorm van zelfsturing te werken.

Na al deze indrukken, keerden we met een goed en voldaan gevoel terug naar het hotel in Chinatown, in de poging wat tot rust te komen. Om er morgen opnieuw vol tegenaan te gaan.


Dag 6 donderdag 06/02/20

Donderdag kregen we veel vrije tijd om New York verder te verkennen. Die dag werd namelijk enkel ’s avonds een meeting ingepland met Gemic. Die vrije tijd hebben we gebruikt om wat sightseeing te gaan doen. We hebben ons in 2 groepen gesplitst. De ene groep ging naar de Statue of Liberty en The MET museum. De andere groep ging terug richting WTC-zone om het museum te bezoeken.

Gemic is een internationaal bedrijf die zich focust op het ontwikkelen van groeistrategieën, futurecasting, het uitwerken van de visie en het doel van bedrijven met daarbij het onderzoeken van “human & cultural insights”. Gemic heeft ons uitgenodigd om een gesprek te voeren waarin wij enerzijds onze studierichting voor stelden en anderzijds zij hun bedrijf en werking voorstelden aan ons. Dit gesprek werd gevoerd in een redelijk informele sfeer, want het bedrijf trakteerde ons op pizza en frisdrank, wat natuurlijk direct voor een gezellige sfeer zorgt.

Het bedrijf is wereldwijd actief ze hebben vestigingen in New York, Helsinki, Toronto, en Berlijn waardoor ze gemakkelijk inzichten kunnen krijgen in Noord-Amerika en Europa om ze een globaal zicht te zien. Dit zorgt ervoor dat ze snel werknemers kunnen mobiliseren om onderzoek te doen in zowel Noord-Amerikaanse als Europese markten. Deze werking zorgt ervoor dat bedrijven zoals Samsung, Microsoft, Ford, Spotify, Pepsico enz. van hun diensten gebruik willen maken.

Voor we naar Gemic trokken, was er tijd voor wat sightseeing. Zoals ik eerder al zei, splitsten we de groep in 2. De ene groep ging naar het Metropolitan Museum trokken ze met de boot richting Statue Of Liberty. De andere groep ging nog eens naar de site van het National Septembre 11 Memorial & Museum om er het museum te gaan bezoeken.

Wij kunnen u alvast zeggen dat het National 9/11 Museum een must is voor iedereen die ooit in New York is. Het museum is opgebouwd uit 3 delen: enkele uren voor de aanslagen, de aanslagen zelf en na de aanslagen. Tijdens je bezoek, zie je artefacten, fragmenten en getuigenissen zien van die periode. Zo staat er een afgebrande brandweerwagen en liggen er nog andere brokstukken die zijn behouden om te kunnen tentoonstellen in het museum, en deze dag te herdenken. Ook werden bij elk artefact tekst, uitleg en audiofragmenten afgespeeld. Dit zorgt ervoor dat het museum je zeker niet onberoerd verlaat. Integendeel, het kreeg bij ons de grootste babbelaar zelfs stil!

De anderen die tijd namen om te gaan winkelen in en rond Macy’s, een van de grootste shopping centers ter wereld. Het gebouw heeft namelijk een totale oppervlakte van 230 000 m², met 116 000 aan winkelruimte. Macy’s bestaan vooral uit shop-in-shop stijl winkels die vooral kledij en accessoires verkopen. Maar je kan er ook oa. een Apple en Google corner vinden.


Dag 7 vrijdag 07/02/20

We begonnen de dag met een bezoek aan Vivaldi partners, we kregen uitleg van Erich Joachimsthaler, de oprichter en CEO van Vivaldi Partners. Hij beschreef zijn visie over ondernemerschap en hoe het volgens hem een mindset is (net zoals we in netwerkeconomie naar streven). Je moet blijven innoveren binnen elke sector, alleen op die manier kan je groeien als bedrijf. Het is ook belangrijk dat je niet enkel op het financieel kapitaal focust maar ook op de 4 andere kapitalen, op deze manier kan je bedrijf zich blijven evolueren op verschillende vlakken. Ook al is het niet altijd even gemakkelijk voor sommige sectoren om een omschakeling te gaan maken het moet toch gebeuren. Alleen zo kan je concurreren binnen een bepaalde branche.

Erich had al samengezeten met de topmannen van multinationals zoals BMW en John Deere om hen bewust te maken van wat ze verkeerd deden, en hun aanpak efficiënter maken. Je voelt ook dat Erich expertise heeft in de verschillende sectoren, en dat maakt hem dan ook een echt expert op vlak van teams en het sturen van bedrijven. Erich zei dat veel meer bedrijven zoals Usain Bolt zouden moeten zijn, ze moeten klimmen, maar zonder eens te kunnen omkijken en plezier te hebben in het ondernemen geraak je er gewoon niet de dag van vandaag, op deze manier focus je ook op het menselijk en sociaal kapitaal. Als werknemer van een bedrijf voel je ook veel meer betrokken en heb je niet het gevoel dat je een nummer bent maar dat je belangrijk bent voor het bedrijf. Kijk naar Elon Musk die allerlei grappige features toevoegt aan de Tesla’s, soms moeten bedrijven eens tijd maken om stil te staan waarom ze met iets bezig en hoe het met zijn werknemers gaan zijn in plaats van te focussen op meer omzet.

Als werknemers zich goed voelen binnen een bedrijf zal het bedrijf van zelf gezonder en natuurlijker gaan functioneren. Het was zeer boeiend om naar hem te luisteren want je hoorde dat hij echt al heel veel ervaring had met ondernemen en ondernemingen helpen. Erich is ook gedreven door een passie voor merken, digitale ecosystemen en platformbedrijven. Erich heeft ook al meerdere boeken geschreven rond strategie, innovatie en branding.

Vivaldi onderzoekt de impact van technologie op klanten voor merken en bedrijven vanuit een vraaggericht perspectief. Hiervoor werkt Vivaldi nauwkeurig samen met senior executives binnen bedrijven om de uitdagingen aan te gaan, zo krijg je een duurzaam partnerschap en creëer je win-win situaties, hiernaast kan je meerdere stakeholders op het oplossing pad betrekken waardoor je met een meer allround oplossing komt. Je moet de evolutie van de markt en de vraag van de consument gaan analyseren, alleen zo kan je innoveren en groeien naar de toekomst toe. Bedrijven die zich te veel spiegelen aan de concurrentie zullen falen om beter te worden dan de concurrentie. Je moet de nadruk leggen op het gedrag van je klanten. Zolang je uw eigen klanten niet kent kan je niet deftig gaan ondernemen en de noden van de klant invullen. Je moet als bedrijf jezelf afvragen hoe je in het dagelijkse leven van je klanten extra waarde kan creëren. Je gaat gaan kijken uit het perspectief van de klant zo je nieuwe waarden gaan bepalen. Bij Vivaldi willen ze focussen op de cultuur en strategie binnen elk bedrijf. Je moet niet enkel kijken naar de onderneming maar ook naar de mensen die in de onderneming werken en dus ook een groot deel van de organisatie zijn.

Wat later na de middag bezochten we de United Nations, we kregen een gegidste rondleiding doorheen het gebouw en bezochten de verschillende vergaderruimtes van de UN. De United Nations zorgt ervoor dat alle landen de rechten van internationale vrede en veiligheid nauwkeurig opvolgen. Ze helpen ook om de mensenrechten wereldwijd te onderhouden, en waar nodig kunnen ze humanitaire hulp verlenen. Ze zetten ook vooral in op de duurzaamheid van een onderneming en hiervoor kijken ze naar de SDG’s (Sustainable Development Goals). In de richting netwerkeconomie focussen we ons vooral op de SDG’s aangezien winst niet ons belangrijkste streefdoel is. Het is belangrijk als ondernemer dat je het leven van je klanten zo goed mogelijk wilt maken en hiervoor moet je met iedereen rekening houden.

Later op de namiddag bezochten we T.H.A.T. (Technology, Humans And Taste) T.H.A.T is bezig met interactieve reclames op te stellen voor bedrijven. Ze werken samen met klanten om strategische problemen te ontdekken die ze niet hebben overwogen. THAT werkt samen met verschillende partijen om het probleem zo goed mogelijk te schetsen en zo weinig mogelijk blinde vlekken te hebben. Op deze manier kunnen ze een oplossing aanbieden die het best past op de noden van de klant. Op het einde van de week komen alle werknemers van THaT samen om de week ludiek af te sluiten. Dit doen ze aan de hand van de Creative Dim Sum. Met deze methode is het de bedoeling dat je op een volledig andere manier oplossingen voor problemen gaan uitwerken. Dit is een ideale manier om op een toffe wijze creativiteit te trainen en om op compleet nieuwe ideeën te komen waaraan je zelf nog nooit gedacht had.


Back to Kortrijk City

Na al deze ervaringen zijn we teruggekeerd richting België. Klaar om met de mindshift van New York Kortrijk te vervoegen. We hebben allen het gevoel dat we anders teruggekomen zijn dan voordien. Ieder van ons heeft een rugzak met zich mee vol nieuwe ideeën, concepten, tools, bevindingen,…

Het leuke is dat deze rugzak voor iedereen verschillend is. Dit zorgt er voor dat we complementair onze gedachten kunnen uitwisselen en analyseren hoe de groep het bevonden heeft. Deze bagage gebruiken we nu optimaal en wie weet gaan er enkelen na Netwerkeconomie in aan de slag in New York. Het voordeel is dat we onze weg daar al kennen.

Persoonlijke bloggen reeks

Hieronder zal je de titel, link en upload datum van ieder van ons persoonlijk bericht over New York vinden. In deze berichten schrijven we wat er ons meest is bijgebleven, hoe we nu denken over New York of waarmee we verder aan de slag gaan of een algemene retrospectie van onze reis in deze wereld stad.


Beyond design thinking ~ Jorden D’Hulster
Klik hier

Werken in België & NY, what’s te difference ~ Bernard Berlamont
klik hier

If you want to go far, you can choose to go together ~Annelies Cocquyt
klik hier

New York en zijn sociale bubbel ~ Jochen Mahieu
klik hier

Verschillende sectoren slaan de handen in elkaar ~ Yana De Clercq
klik hier

Wat zijn de gevolgen van Covid-19 in New York ~ Dries Ongenae
Klik hier

Canalstreet market, een bron van inspiratie ~Tristan Isaac
klik hier

The impact of your mindset ~ Pieter Valcke
klik hier

Fotoreportage