The impact of your Mindset

In New York bezochten we op dag 7 Vivaldi Partners, Erich Joachimsthaler founder en CEO van Vivaldi Partners legde ons uit hoe belangrijk het is om als ondernemer de juiste mindset te hebben.Denken als een ondernemer

Je moet een doel stellen dat je wilt bereiken met je bedrijf voor naar de toekomst toe. Het is ook normaal dat je je zorgen maakt over een nieuwe onderneming starten maar je moet ervoor zorgen dat je met de juiste houding kan starten aan je eigen onderneming. Hiervoor moet je de innerlijke ondernemer in jou naar boven laten komen als het aankomt op beslissingen maken, kiezen is vaak ook verliezen. Door die ondernemersmentaliteit te creëren, kun je nadenken over wat je doet en waarom. Het zal je helpen om te weten waar je met jouw bedrijf naartoe wilt werken en welke risico’s je wilt nemen om te slagen. Als je de antwoorden op deze vragen kent, bent je klaar om alle uitdagingen aan te gaan.

Een ondernemersmentaliteit helpt je op andere gebieden in je leven

Bereid zijn om risico’s te nemen en falen te accepteren is een unieke vaardigheid die niet alleen relevant is in de zakenwereld. Door een ondernemersmentaliteit in het dagelijks leven op te nemen, kunt je het belang van mislukking en afwijzing in uw leven minimaliseren. Het zal je ook helpen om vooruit te blijven gaan, zelfs als het moeilijk is. Als u vooruit kunt plannen en potentiële problemen kunt voorzien (een belangrijk onderdeel van een ondernemersmentaliteit), kunt u bovendien een beter georganiseerd, minder stressvol leven leiden. 

Klant is koning

Volgens Erich draait alles rond de klant en niet rond de concurrentie.
Klanten maken gebruik van allerlei verschillende soorten technologieën en dat maakt het zo moeilijk voor bedrijven om al die technologieën bij te houden.
De evolutie van de consument is nog nooit zo snel gestegen, als bedrijf is het dus hoogstnodig dat je de volledige focus op je doelpubliek en dus je klanten legt, alleen zo kan je eigenlijk gaan concurreren met grotere bedrijven.

Je moet ook rekening houden met de evolutie van de bedrijfswereld.
Je moet ervoor zorgen dat je een toegevoegde waarde creëert aan je product, zodat je jezelf kan onderscheiden van de concurrentie.
Om zo efficiënt mogelijk erachter te komen wat je doelgroep precies verwacht van je product moet je ook echt weten op welk kanaal je doelgroep het meest actief is.
Jongeren zullen eerder op sociale media zitten zoals: Instagram, Snapchat, TikTok.
Volwassenen zijn eerder actief op Facebook, Linkedin enz.
Het komt er dus op neer dat je je eigen klanten door en door moet kennen.

Krijg je team mee in het verhaal van je onderneming

Een succesvolle onderneming op zich is al een sterkte, maar achter elk goed functionerend bedrijf schuilt ook een goed team. We zagen ook in New York hoe belangrijk het is om iedereen samen te laten werken als één team. Het is niet altijd even gemakkelijk want vaak botsen sommige mensen nu eenmaal op de werkvloer, maar dan is het aan het bedrijf om over te schakelen op bijvoorbeeld zelfsturende teams, waarbij er meetings gehouden worden om de conflicten op te lossen tussen collega’s in plaats van ze te ontwijken en vermijden in de meeste werkomgevingen.

The New York Mindset

Tijdens ons bezoek in New York hebben we enorm veel interessante bedrijven gezien.
We kregen de kans om eens een kijkje te nemen achter de schermen van verschillende soorten bedrijven in New York. Wat ons ook vooral opviel was de gastvriendelijkheid en de sfeer die in de kantoorgebouwen hing. De kantoren zijn zo ingericht dat het je het gevoel hebt dat je thuis bent. Sommige werknemers namen zelf hun hond mee naar het werk. We werden ook zeer goed ontvangen door de bedrijven met een hapje en een drankje op zijn New Yorks. De werkgevers zorgen ervoor dat iedereen zich ook echt thuis voelt binnen het bedrijf.Bronnen:

Fixed mindset vs. Growth Mindset
https://www.linkedin.com/pulse/fixed-mindset-vs-growth-ergin-borova/?articleId=6611157082152456192

Winning Disruption: Ignore the Competition – VIVALDI
https://www.youtube.com/watch?v=NCA9epzOxDM

#AskGaryVee Episode 48: Ignoring the Competition, Niche Marketing, & Swagger
https://www.youtube.com/watch?v=1420DOBwC5M