Student aan het woord: Beleidsassistentiestage ervaring van Amber Campe bij RetailDetail

Op 1 februari 2021 startte ik met veel enthousiasme mijn stage bij RetailDetail in Antwerpen, de B2B-retailcommunity van de Benelux. RetailDetail houdt vooral Retail professionals up-to date met offline en online media, events, inspiratietours… Het bedrijf is sinds kort verhuist naar de stadsfeestzaal in Antwerpen en heeft nu nog meer plaats voor bedrijfskantoren, auditorium, eventzaal, …

Ik zocht naar een stage met heel veel afwisseling en innovatie. Een bedrijf waar ik zou kunnen bijleren. De variatie en verantwoordelijkheden zijn voor mij heel belangrijk om mij goed te doen voelen in een bedrijf. En dat was ook zo, ik doe vooral de taken wat een projectmanager doet. Ik mag zowel helpen en een kijkje nemen bij het online event dat wordt opgenomen in de zalen van RetailDetail, maar ook rond de inspiratietour de ‘RetailHub’ zijn we nu volop de zaken aan het uitbouwen. Er zijn heel veel zaken waar ik aan werk/gewerkt heb, maar ik mag ook redelijk wat meetings volgen om te zien hoe het echte bedrijfsleven werkt. De betrokkenheid en het gevoel ‘we geloven in u’, dat is de leuke mentaliteit binnen het bedrijf. 

Ikzelf doe het keuzevak digital
entrepreneurschip, en ik merk dat ik al heel veel mee heb van theorieën en
praktijken. We hebben veel kennis meegekregen uit Netwerkeconomie om dit in de
praktijk ‘de echte bedrijfswereld’ uit te oefenen. RetailDetail is geen
standaard bedrijf, het heeft de nieuwste bedrijfsmodellen en dat maakt het zo
fascinerend om hier stage te lopen.

Op de ene foto zien jullie mij met het boek
‘The Future of Shopping’, geschreven door de CEO van RetailDetail. De
inspiratietour in RetailDetail is er wat op gebaseerd en heeft vooral nieuwe
inzichten mee, het boek lezen staat alvast op de planning.

Mijn stage zit er al 26 februari op,
maar het is veel te snel gegaan. Ik heb heel toffe collega’s ontmoet, leuke sprekers,
mooie inzichten en theorieën. Het had voor mij veel langer mogen duren. Het
zullen alvast ervaringen zijn die ik kan meenemen in de toekomst, en waar ik
nog vaak op zal terug denken.

Tip: interessante reactie van Kristel Muls

1 thought on “Student aan het woord: Beleidsassistentiestage ervaring van Amber Campe bij RetailDetail

  1. Pingback: Op deze plaatsen lopen onze derdejaars stage 2021 – Netwerkeconomie

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.