Student aan het woord: Simon Van Royen over zijn internationale ervaring in Lissabon

Het is al even geleden maar ik herinner mij nog goed wanneer ik mijn applicatie heb ingediend om op Erasmus te gaan. We waren juist op tijd met alle documentatie correct in te vullen en door te sturen naar de internationale trajectleider. 
Even later dacht ik dat onze droom in duigen viel, De eerste lockdown brak uit.
De situatie bleef ook niet verbeteren maar  begin augustus  kregen we het goede nieuws dat onze applicatie om op IADE in Lissabon te studeren, goedgekeurd werd. Daarna begon de zoektocht naar een kot in Lissabon.
Samen met Gilles Platteau hadden we een groot huis gevonden waar allemaal Erasmus studenten in verbleven. Begin September vertrokken we naar het warme Lissabon. 

Universidade Europeia was onze nieuwe school voor een semester. Dit was een kleine privé school en wij zaten op de economische campus. We konden kiezen tussen 3 interessante cursus trajecten. We kozen de meest interessante lectuur en datgene dat goed aansloot bij Netwerkeconomie 4de, 5de semester. De klassen waren met alle technologische middelen geoptimaliseerd, iedereen eigen stopcontact en 2 gigantische beeldschermen vooraan in de klas. Wanneer we geen les hadden in de klas volgden we de les op ons kot. Dit verliep zeer goed, we konden de leerkracht zien en op het andere scherm zagen we het cursus materiaal.  Vragen konden ook gemakkelijk gesteld worden via de chatfunctie, of je kon je micro aanzetten. Toch leek deze richting goed op Netwerkeconomie. We hadden 3 grote projecten waar we in groep, gedurende het semester aan moesten verder werken. Dit was dus zeker niets nieuws voor ons. Maar, we hadden ook een examenperiode, dit was toch al even geleden dat ik dit had meegemaakt. Eind december waren alle opdrachten en examens al klaar. Ik had hierdoor de tijd om een maand Portugal verder te ontdekken!

Het was een hele geslaagde vakantie/leertraject dat ik heb mogen volgen. Ik ben heel blij dat ik deze opportuniteit heb aangenomen.

1 thought on “Student aan het woord: Simon Van Royen over zijn internationale ervaring in Lissabon

  1. Pingback: Studenten aan het woord: internationale studie – Netwerkeconomie

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.