Student aan het woord: Gilles Platteau over zijn internationale ervaring in Lissabon

Vooraleer het Erasmus verhaal van start ging moesten er heel wat documenten in orde worden gebracht. Nadat alles in orde was en ik de bevestiging kreeg dat ik op Erasmus mocht naar Lissabon was het nog steeds bang afwachten. Door Covid-19 was het nog niet zeker of Erasmus kon doorgaan. Gelukkig kreeg ik goed nieuws begin augustus, het Erasmusverhaal ging door.

 

Wanneer ik aankwam in Lissabon wou ik zo
veel mogelijk in contact komen met de andere internationale studenten. Dit ging
zeer vlot aangezien er veel evenementen georganiseerd werden voor de vele
Erasmus studenten. Al snel leerde ik daar een groep vrienden kennen. Binnen
deze groep werd er meestal Engels gesproken en hierdoor is mijn Engels zeer sterk
verbeterd.

 

Ik ging naar school in Universidade Europeia, dit was een privéschool waar er niet veel Erasmus studenten studeerden. Dit vond ik niet erg aangezien ik buiten de school andere vrienden had. De lessen binnen de school waren zeer leerrijk omdat je vaak over dezelfde onderwerpen leerde zoals in België, maar de lessen worden op een andere manier gegeven. Dit zorgt ervoor dat je verschillende nieuwe visies creëert. De vakken bestonden uit verschillende projecten en een eindexamen. 

Door de Covid-19 situatie waren de lessen 50/50 verdeeld. De ene week waren de lessen fysiek te volgen en de volgende week waren de lessen online te volgen. Ze maakten gebruik van grote schermen waarop je alles duidelijk kon zien gedurende de lessen. Wanneer je online les had kon je vragen stellen die dan op het grote scherm in het klaslokaal te zien waren. Deze vragen werden altijd beantwoord.

Het Erasmus avontuur is voor mij een zeer leerrijke ervaring geweest die me heeft geholpen om uit mijn comfortzone te gaan. Ik raad iedereen zeker aan om ook internationale ervaring op te doen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.