“Ondernemen in een complexe omgeving” @Etion Ondernemen

Lector Rogier De Langhe werd geïnterviewd door het magazine Ondernemen over ondernemen in tijden van complexiteit. “Door onzekerheid te omarmen, slagen succesvolle ondernemers erin om de complexiteit in hun voordeel te gebruiken”, zegt Rogier De Langhe.

Een complex probleem oplossen, vergt dus een andere aanpak, een die niet meer vertrouwt op stabiele kennis of het voorspellen van de wereld. En daar komt Design Thinking om de hoek kijken. Het probleem wordt niet in stukken opgedeeld,
maar in zijn totaliteit bekeken. “

Lees verder in het artikel van Ondernemen 2021, 14 maart. Gratis download via www.etion.be.

De belangrijkste uitdaging voor ondernemers in een complexe omgeving is het gebrek aan voorspelbaarheid. Ze worden niet
zozeer geconfronteerd met risico, waarbij ze dankzij kennis uit het verleden zicht hebben op de representativiteit van verschillende uitkomsten, maar met onzekerheid, waarbij ze zelfs die houvast niet meer hebben.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.