Internationaal bezoek van de Haagse Hogeschool

Wie is Haagse hogeschool?

De Haagse Hogeschool (HHS) is een Hogeschool in Den Haag (Nederland) en heeft 25.000 studenten. Hun verhaal sluit duidelijk goed aan bij de doelen die Netwerkeconomie nastreeft. Ik citeer 3 slogans uit hun webpagina ‘het HHS verhaal’: Let’s change

  • Want wie kritisch rondkijkt, weet dat we nieuwe antwoorden nodig hebben.
  • Grenzeloos denkende mensen, die stevig in hun schoenen staan.
  • Met die zoektocht zijn onze studneten, docenten en partners elke dag volop bezig.

De bachelors Bedrijfseconomie en aanverwante hebben een verandering in het curriculum op het oog, die Howest in Netwerkeconomie Kortrijk geïmplementeerd heeft. Een groot schip heeft echter wat meer water te verplaatsen als het een andere richting neemt, dan een kleine boot die flexibel van koers kan veranderen.

aftoetsen van raakvlakken in het vernieuwingstraject

Op 12 mei 2017 zijn 3 collega’s uit de HHS naar Kortrijk gekomen: de Programmamanager Netwerkcurriculum, Coördinator Externe betrekkingen bedrijfseconomie en een docente-onderzoeker Business Modellen.

Het uitwisselen van gedachten was vruchtbaar. Het VUCA plaatje die de verwarde overgang in de huidige maatschappij weergeeft, heeft succes.

Infographics NEK

Hun doel van de verandering is beter onderwijs in de huidige maatschappij. Dat betekent kiezen voor flexibiliteit binnen kaders. Hun aanpak is herkenbaar uit de Semco filosofie: iedere partij –docent, student of ondersteuner – moet zijn profijt hebben onafhankelijk tot welke cluster of keuzetraject je behoort.

Ronde tafel gesprek

Het resultaat:

  • Het boek De serendipity machine is verplichte zomerlectuur. Ook benieuwd naar het boek? Gratis download op http://www.ronaldvandenhoff.nl/
  • Roline zit in onze werkveldcommissie en heeft zo haar internationale expertise kunnen inzetten.
  • Erasmus uitwisseling eerst voor lectoren en vanaf 2018 voor studenten.