International Staff mobility towards KAMK, Kajaani, Finland

Nog op de valreep van het academiejaar kon Ann Deraedt 3 dagen genieten van een internationale ervaring bij één van onze partnerscholen in Finland: KAMK. Het eerste bezoek dateerde van februari 2015, ter gelegenheid van International PartnerDays maar toen met de bril van MCT op. Contacten van toen maakten het mogelijk dat ze nu op eigen houtje verkenning kon doen voor Netwerkeconomie.

Een blik op de campus van KAMK in het groene Kajaani, noord Finland.

Erasmus ondersteunt langdurige onderwijs samenwerking in Europa. Dat betekent dat je een samenwerkingscontract opstelt met partnerscholen. Omdat Netwerkeconomie een unieke opleiding is – anno 2019 – doe je scouting om die partners in ondernemerschap te vinden.
De Noorse landen zijn een goed begin.
Een “oud” contact een tweede stap.
Een concreet programma zorgt voor zinvolle uitwisseling.

Een goed begin in internationale samenwerking is het opstellen van een bezoekagenda.

Nordic Business Forum

Ann had het geluk de conferentie Nordic Business Forum te kunnen bijwonen. Dat gaat door in Helsinki en KAMK betaalt een fee om in de cinema in Kajaani te streamen. Iedereen student en inwoner van de stad kan dan live volgen. Het is niet mogelijk om achteraf de opnames te bekijken. Een echte bron van inspiratie die ze de tweede lesweek in Howest al kon delen met de studenten. Haar indrukken lees je in dit verslag NBF 2018.

Korte impressie van het forum NBF2018.

Contacten

Naast het bijwonen van een unieke conferentie, zijn natuurlijk de contacten en potentiële project waar het om gaat. Vanuit het bezoekverslag kan de draad verder opgenomen worden in de (nabije) toekomst met andere collega’s of studenten.