Wat leren we van BE Central, digitale campus

 

Level 1 in the game is “find the location”, hier zicht vanuit Google Atelier. Iedereen op tijd dus geslaagd.

Sessie 1 is Roald Sieberath– lesgever, coach startups, business angel, AI fanaat, …- geeft de eerste sessie “AI, Amplified Intelligence”. Na dikke 2 uur onderdompeling in de AI sessie weten we nu dat AGI nog niet aan de orde is. Take aways?

  • Lees het boek “super intelligence” van Nick Bostrom om te weten waar de maatschappij in 2030 kan staan.
  • Het boek “Prediction Machine” is je kerstvakantie lectuur om te weten waar de maatschappij NU staat in het gebied van Machine Learning, de belangrijkste tak van de huidige ontwikkeling in AI.
  • The battle in AI wordt voornamelijk gestreden tussen China en Amerika. Europa hinkt achterop en België is verre van de beste van de klas.
  • Werk dus aan de winkel en een opleiding als NE, één van de weinige opleidingen waar digital skills sterk verankerd is, is meer dan nodig.
  • Het is belangrijk om de vaktermen in het machine learning gebied te kennen. Doe hier de kennis test….

Na de middag een intensieve rondleiding met 1 van de 4 oprichters: Omar Mohout. We zien allemaal dat dit één van zijn homestekken is. Heerlijk om te luisteren naar een passionele spreker:  een verhaal dat start met “Galaxis” en eindigt met “BeCentral”. Met een PowerPoint rondtrekken om je verhaal te pitchen en zo het nodige Charity geld binnen te halen. Geen enkele subsidie in dit duurzame verhaal met sociale doel “de digitale skills in deze maatschappij bijschaven”. Alle startup’s in het gebouw getuigen daarvan: BeCode, Le Wagon, Open …, …. Nu gehuisvest in een oud historisch Horta gebouw in Brussel Centraal, terwijl de originele USP was “de grootste co-space locatie van Europa of de wereld zijn” omdat ze oog hadden op een locatie in Brussel Noord. Take aways ?

  • Geen enkele les in een klaslokaal kan zoveel bijdragen als het vertellen in de gang van een gebouw met Startups.
  • Life story van oud-student Howest Devine in het Open Kennis die een project “hack your future” voor vluchtelingen organiseren.
  • Getuigenis van oud-student Solvay business school die een Le Wagon cursus volgt om te kunnen programmeren en zo zijn droom van ondernemerschap aan het waarmaken is met een app voor orderadministratie voor vakmannen zoals loodgieters.
  • Een goede ondernemer ziet kansen in problemen. BeCode die werkelozen en mensen laag op de sociale ladder 6 maand fulltime opleiding bieden om te leren programmeren en dan in een bedrijf te gaan werken, getuigt van zo’n inzicht.

Einde van de dag was simulatie van raad van bestuur van BECentraal. Inzicht bij onze New Young Professionals zag je stijgen met 200%.