‘Netwerkeconomie meets Vital Cities’ ma 27 mei 2019

header NE meets Vital Cities

Enkele maanden geleden werd een samenwerking opgezet tussen de onderzoekers van Vital Cities en de opleiding netwerkeconomie.

Om meer mensen aan het bewegen te zetten in de stad wordt vanuit het onderzoek Vital cities onderzocht welke databronnen kunnen gebruikt worden om betere en slimmere beslissingen te maken binnen het sport, – beweeg- en gezondheidsbeleid van een stad of gemeente.
Data over de fysieke aspecten van de stad, data over het beweeggedrag van burgers, data uit participatietrajecten en omgevingsanalyses worden gecombineerd om te komen tot een unieke benadering op het beweeggedrag van de inwoners.

Binnen dit onderzoek werden studenten netwerkeconomie uitgedaagd om aan de slag te gaan met slimme technologie├źn op de sportinnovatiecampus in Brugge.
De studenten volgen een uniek traject waarin ze echte problem solvers worden. Ze verdiepten zich in de innovatiefste technieken en technologie├źn en verkenden welke vragen hiermee konden beantwoord worden.
Bv. Hoe kan je het meer ouderen aantrekken naar het sportcentrum? Hoe worden occasionele bezoekers regelmatige bezoekers?
Zo kwamen ze elk tot een concrete oplossing en pasten ze deze toe op de data die verzameld werd.

Op maandag 27 mei stellen ze de resultaten van hun onderzoek voor!

U wordt hierbij vriendelijk uitgenodigd op de sportinnovatiecampus om je te laten inspireren door de showcases, de inzichten die de studenten hebben verzameld maar ook door het proces dat ze hebben doorlopen.

De onderzoekers van Vital Cities geven een stand van zaken over het voortschrijdend onderzoek rond data driven policymaking.

En daarnaast komen experts van Aptus en Citymesh aan het woord die de mogelijkheden van smart technologies voor steden en gemeenten komen toelichten, met een focus op footfall en passantentelling.

Inschrijven kan via deze link

Programma:

12.30u  Broodjeslunch/ Showcase projecten van studenten, via demo’s
13u30   Presentatie Vital Cities
14u       Presentatie Aptus
14u30   Presentatie CityMesh
15u       beraad jury / showcase studenten
15u30   Prijsuitreiking

Adres:
Sportinnovatiecampus
Nijverheidsstraat 112 8310 Brugge
T. 0485/98.89.92