Expertise uit het werkveld inzetten: Omar Mohout, entrepreneurship fellow

Om een idee te hebben van de expertise van Omar Mohout, lees deze contactfiche: https://www.sirris.be/nl/users/omar-mohout. Regelmatig publiceert hij over de Fintech. Eén van zijn tweets https://twitter.com/omohout/status/1170382028707192843 – 7 sept 2019 is aanleiding voor een oefening in een lesmodule dataverwerking en -verwerving.

Een voorbeeld van wat er gebeurt met Data als grondstof. Omar Mohout volgen maakt je wijzer in de ontginning.

2 jaar geleden had ik het geluk om Hans Constandt te horen spreken over Ontoforce en zijn innerlijke drive te beleven. Om dit bedrijf nu op een top-10 lijst te zien is een uitnodiging om eens in de wereld van medicijnen te duiken en een indruk van de ontwikkelingen hier te zien.

https://www.youtube.com/watch?v=2_iFbPE8Wj4
Complexiteit in de wereld van medicijnen: in deze video van Ontoforce is eenvoudig uitgelegd hoe belangrijk het terugvinden van correcte publicaties is.

Twee uren rondneuzen met als gids de top-10 uit de tweet, levert inzichten op. Dat zet mij aan voor een oefening voor studenten om het ‘data als grondstof’ concept verder te exploreren en als resultaat bijvoorbeeld een klein quiz te maken zodat ze het geleerde aan elkaar kunnen doorgeven. Het is belangrijk dat de student in een thema duikt die hem interesseert om de waarde van zo’n top-10 lijst te appreciëren. Enkele voorbeelden #Sportstech, #startups in het Deense Aarhus, #small smart airports, #verhuisfirma’s, #Agritech, …