Hoe start een semester?

Kickoff, Boost, Reboot, Reboost, WOW,… wat zijn het voor begrippen en wanneer in je studiecarriere kom je ze tegen?

Kickoff – semester 1

De kickoff zijn enkele dagen waarbij de 1e jaars starten in Hoger Onderwijs. Je krijgt er algemene info hoe het op Howest en specifiek NE eraan toe gaat. Er wordt een programma opgemaakt, te volgen op www.howest.be/kickoff

Kickoff = start van semester 1

Reboot – semester 3

De Reboot verwijst naar de start van het 2e jaar, dit is semester 3. Studenten hebben in groepjes aan een financieringsdossier gewerkt – bv een crowfunding campagne opzetten en dat gepresenteerd op het eind van semester 2. Er is een lange vakantieperiode, met of zonder werk of 2e zit.

Studenten starten opnieuw en de vraag is of het ruggengraatproject verder gezet wordt of niet.

Reboot = start van semester 3

Wow-week – semester 5

3e jaarsstudenten starten hun laatste jaar met een interdisciplinaire samenwerking met opleidingen uit Howest Kortrijk: Toerisme en Recreatiemanagement, Communicatiemanagement, Sociaal Werk, Ergotherapie en Industrieel Product Ontwerpen. Deze after-movie over het thema Mobiliteit in Kortrijk geeft een idee van wat ze kunnen verwachten: http://wowkortrijk.howest.be.

Wow-week = start van semester 5

Boost – semester 2

Na semester 1 leveren studenten een Small Business Plan op. Hun eerste samenwerking zit erop. Bij de start van semester 2 kunnen ze zich bezinnen voor ze samen herbeginnen. Dit noemen we de boost-dagen

Reboost – semester 4

Semester 3 stond in het teken van een groei en de voorbereiding van de opgedane expertise in semester 4 in een organisatie – een peter bedrijf – te implementeren.

Reboost = start van semester 4.