HumanITi in the City – Time for Change – 28 feb 2020

HumanITi biedt een podium aan studenten. Op 28 februari 2020 mag iedereen die wilt een eigen workshop geven tussen de 30 en 60 minuten.

Het programma gaat beginnen, roept Paul....
Het programma gaat beginnen, roept Paul….

Multikapitaal ondernemen

Een tweespel van Annelies Cocquyt en Florian Goetinck. Een voorbeeld van sociaal kapitaal op meso niveau. De eenvoud en structuur waarmee Annelies de nieuwe begrippen op tafel bracht, was verhelderend. Florian kon op het gepaste moment passende voorbeelden aanbrengen.
Wat heeft het publiek geleerd? Wat de Mindset Shift for organisational change betekent en hoe een multikapitaal ondernemen matrix model ingevuld kan worden.

Wat betekent een netwerk economie en wat heeft dat te doen met multikapitalistisch ondernemen?
Wat betekent een netwerk economie en wat heeft dat te doen met multikapitalistisch ondernemen?

Een SMART KPI dashboard in Excel

Anton Verheyden durft het aan. Petje af voor deze twintiger: een demosheet van Lean Six Sigma Tools, zelf analyseren en aan het publiek op een interactieve manier voorleggen. Zelf heeft hij amper de very basics van Excel in de vingers. Ondernemerschap ten top. Een voorbeeld van intellectueel kapitaal op micro niveau.

Anton Verheyden maakt ons wegwijs in een business Excel: "hoe structuur zoeken" en op tijd vragen "is iedereen nog mee".

‘Money is an agreement’ kaartspel van Happonomy

Frank Driesen loopt weg met de meest inspirerende sessie. Na overleg met Stef Kuypers gaat hij het kaartspel “Money is an agreement” spelen met de aanwezigen. Helaas konden we enkel het spel spelen en geen na-evaluatie doen. We zitten nog op onze honger. Dus de volgende keer: allen naar Happonomy om de finesse te weten! Dankzij het schitterend rekenblad dat Frank gemaakt heeft, spelen we maar al te graag nog eens het pensioenplan kwartet maar dan wel met reflectie achteraf ;-).

Financiële tussenbalans opmaken in het kwartetspel onder deskundige leiding van Frank Driesen.
Financiële tussenbalans opmaken in het kwartetspel onder deskundige leiding van Frank Driesen.

Meer weten over het event? Check de blog van humanITi en wees er de volgende keer zelf bij :-). Nog eens een dikke merci aan Paul Demarbaix en Frank Vanhamel voor de uitnodiging. De meerwaarde voor iedere deelnemer is de nieuwe, interessante contacten met mensen in een multikapitaal ondernemerschap. Zelfs met Jef Staes!