Breng de fysieke wereld in de virtuele cloud

De opleiding Netwerkeconomie is opgebouwd op 5 pijlers. In de technologiepijler ga je in het eerste semester aan de slag met een Arduino. Een Arduino heeft sensoren (beweging detecteren, licht meten, …) en actuatoren (LED doen branden, geluid laten horen, …). Daarnaast kan je de gegevens streamen (zenden) naar een bestand op je laptop. Dat kan bijvoorbeeld met een add-in ‘data streamer’ in Office Excel. Deze data kan je dan gaan analyseren en visualiseren. De concepten die hierbij om de hoek komen kijken zijn beschrijvende statistiek om de data te interpreteren en databases om de gegevensopslag te organiseren. Hoe het probleem aangepakt kan worden, is een analyse die je in het eerste jaar in de module “logisch probleem oplossen” leert.

Een Arduino starter kit voor 80 Euro.

Met deze bouwdoos doe je een kleine experimentje om sensoren en actuatoren te begrijpen. Het doel: bouw een spel met minstens 4 knoppen en 1 LED.

In 20 lesuren de basis onder de knie krijgen, daarna via online bronnen werkende code vinden en aanpassen aan je eigen nodes, is een concrete vorm van Logisch Probleem oplossen. Hieronder enkele voorbeelden van studenten die een artikel op hun portfolio site geschreven hebben.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.