Netwerkeconomie en digitale transformatie: mens en technologie in de huidige economie

Op alle niveaus kan je kort of langlopende opleidingen volgen over digitale transformatie: Avondcursussen (o.a. Syntrawest), Masterclasses (o.a. AMS), Postgraduaten (o.a. Artevelde), Business Schools (o.a. Vlerick), Deeltijdse opleidingen (o.a. Hogeschool Utrecht) CommerciĆ«le organisatie (o.a. Beekstijn)…

De inhoud en werkvorm is vooral afgestemd voor cursisten uit het werkveld. Mensen die in een organisatie werknemer of werkgever zijn de primaire doelgroep.

In netwerkeconomie is deze 3 jarige opleiding in eerste instantie georganiseerd voor 18-jarigen. Ondertussen blijkt de samenwerking met studentenondernemers een ideale mix te zijn.

Wat is nu zo’n (digitale) transformatie?

Een digitale transformatie helpt organisaties om slimmer, sneller en productiever te zijn. Je kan dit vergelijken met een morfose van rups naar vlinder. Het omvat meer dan alleen maar het digitaliseren van diensten, producten of processen. Het draait veel meer om een verandering van werken, waarbij de mens centraal staat.

Wat is de troef van netwerkeconomie?

De verandering gaat gepaard met een andere manier van denken, mindshift genoemd. Doorheen het curriculum en het opstarten van je eigen business live project word je al doende met die mindshift geconfronteerd. Je begrijpt het “VUCA” in de huidige maatschappij waar de klassieke economie botst met de nieuwe netwerk- of platformeconomie. Er groeien nieuwe ecosystemen en al doende leer je de concepten en vele nieuwe begrippen waar je in de actualiteit en vakpers over leest.

code projected over woman
Photo by ThisIsEngineering on Pexels.com

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.