Student aan het woord: Beleidsassistentiestage ervaring van Pieter Valcke bij Start@K

Student Pieter Valcke

Ik ben 1 februari 2021 enthousiast gestart aan mijn stage bij Start@K
Voor de mensen die nog niet meteen vertrouwd zijn met Start@K:
Start@K biedt begeleiding aan voor de student ondernemers en helpt hen opweg.

Mijn taak binnen Start@K is om aan Community Building te doen, er wordt van mij verwacht om onderzoek uit te voeren om erachter te komen hoe onderwijsinstellingen op de dag van vandaag vooral communiceren naar de studenten toe. We merken op dat er al een aantal onderwijsinstellingen zijn die zeer geëngageerd samenwerken met Start@K en de nodige begeleiding en faciliteiten aanbieden, maar we zouden graag nog een aantal student ondernemers over de streep willen trekken. 

De opleiding netwerkeconomie gaf me hiervoor een goede basis aangezien we al heel wat tools en skills aangeleerd hebben die me hierbij kunnen helpen. Het is ook wel interessant om eens te zien hoe we al de opgedane kennis kunnen omzetten naar de praktijk om zo een bedrijf te helpen met hun problematiek.
Aangezien ikzelf mag kiezen hoe ik mijn onderzoek uitvoer is het ook wel belangrijk dat ik goed probleemoplossend kan meedenken met het bedrijf door regelmatig eens af te toetsen.

Mijn keuzetraject is Digital Entrepreneurship wat mij al goed heeft geholpen om met een digitale blik doelgericht naar een oplossing te zoeken. De eerste weken gaat het hem vooral over data verwerven door mijn netwerk aan te spreken en nieuwe contacten te leggen met mensen die mijn questionnaire kunnen doorsturen naar relevante studenten.
De komende weken wil ik die opgenomen data dan ook nog gaan verwerken met de aangeleerde tools als Power BI, Tableau, …

1 thought on “Student aan het woord: Beleidsassistentiestage ervaring van Pieter Valcke bij Start@K

  1. Pingback: Op deze plaatsen lopen onze derdejaars stage – Netwerkeconomie

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.