Creathon – een internationale hackathon

Het hoeft niet gezegd te worden. Een professioneel netwerk opbouwen is heden ten dage een must. Als daar nog een internationale dimensie aan gekoppeld is, is dat een sterke meerwaarde.

Lex Kuil, Beleidsmedewerker voor het Frans-Nederlands netwerk van de Université de Lille formuleert de oproep voor deelname als volgt:

Met de stadsregio Lille (Métropole Européenne de Lille) organiseren wij op 9, 17, 18 en 19 maart 2021 een online creathon: 4 dagen aan multidisciplinaire workshops en netwerkevenementen tussen studenten/young professionals uit Nederland (7), België (7) en de stadsregio Lille (7) over de interactie tussen design, sport en gezondheid met een focus op studentondernemerschap. De werktaal tussen de deelnemers is Engels en de deadline om je aan te melden staat op 14 februari.

De deelnemers en coaches van de eerste Creathon in Lille.

2e jaarsstudente Ode Carron was één van de zeven Belgen. Een andere studente uit Howest studeerde Toegepaste Gezondheidswetenschappen. Ode deelt haar ervaring op haar eigen website: odecarron.be/netwerkenevenementen/creathon-internationale-ervaring/.

En het verhaal is nog niet gedaan. Eind augustus 2021 krijgen de teams de kans om met hun voorstel verder te gaan. Het ziet er goed uit voor Ode, … ze was lid van het winnend team 😀 !

Deze deelname toont aan dat je als netwerkeconoom methoden en technieken leert die je in verschillende disciplines kan inzetten. Eén van de opmerkingen van Ode die me bij gebleven is “hoe star mensen in hun aanpak van een vraag vast zitten”, niet beseffende dat 3 semesters training in kritisch denken en creativiteit en persoonlijkheden toch onbewust heel wat vruchten afwerpt.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.