Meet The Industry – koud water vrees voor bedrijven overwinnen

Kijkstage maart-april-mei 2024

1e jaarsstudenten kunnen in de maanden maart, april en mei 2 dagen kijkstage lopen. Bedoeling is de koudwatervrees voor onbekende bedrijven en organisaties te overwinnen.

Stappenplan

Speeddating 2e jaars delen hun ervaring

Het begint met expertise uitwisseling van de huidige tweedejaars naar de “newbies”. Via een speeddating kunnen eerstejaars leren van tweedejaars.

Virtuele short-oefening kijkstage

Op vrijdag 23 februari is er een virtuele “Meet & Greet The Industry”.

  • Enkele bedrijven pitchen hun activiteiten, missie en visie in 15 minuten en maken duidelijk waar een toekomstige business innovator of netwerkeconoom zijn plaats kan hebben.
  • Ze positioneren zich op de Mindset Shift Poster. Dat is de vertaling van het netwerkeconomische duurzaam bedrijfsinzicht versus hoe dat per organisatie zich in voorbeelden / werkwijzen uit.
  • Studenten kunnen vragen stellen.

Kijkstage

Studenten kiezen zelf 2 organisaties die ze willen leren kennen en die passen in de uitbouw van hun professionele carrière. Organisaties waken erover dat ze slechts 1 student aannemen.

Na de 2 dagen observatie, vergelijken ze hun ervaring met bestaande modellen van netwerkeconomisch structuren.

Resultaat

Op het einde is een resultaat en reflectie gesprek: enerzijds met het kijkstage bedrijf en anderzijds met de betrokken lectoren. In een kort online overleg rapporteert de student het resultaat terug aan het bedrijf.

  • Welke inzichten hebben zij met hun “buitenstaanders” ogen opgedaan.
  • Waar bevindt hun organisatie zich op de Mindset Shift barometer van Vlaamse bedrijven.

Meer weten over deze opdracht?

Wat zijn de 4 keuzetrajecten?

Keuzetraject zijn een “saus over de spaghetti”. Korte focus hieronder per traject.

Digital Entrepreneur: Innovation the new normal

Dit keuzetraject focust op de digitale technologie die de netwerkmaatschappij mogelijk maakt. Je krijgt inzicht in alle mogelijkheden van hightechtools. Een IT’er word je niet, maar je leert de IT’er wel begrijpen. Zo ben je later ideaal geplaatst om teams van technische specialisten en bedrijfsmensen aan te sturen en hightechprojecten in goede banen te leiden.
Je verdiept je in e-commerce, artificial intelligence, blockchain, internet of things, virtual reality en smart cities. Je doelgroepen zijn overheden (van lokaal tot internationaal), denktanks, consultancybedrijven, technologische bedrijven of start-ups.

Social Entrepreneur: Making living together better

Dit keuzetraject draait helemaal rond sociaal ondernemen: in en voor de maatschappij en de wereld. Je leert wat de digitale revolutie in de wereld rondom ons teweegbrengt. Je ontdekt daarbij hoe je samen met sociaal werkers, activisten en sociologen de nieuwste technologieën kan gebruiken om de wereld beter te maken.
Je gebruikt sociale media, verkent de mogelijkheden van sociale economie, je stimuleert burgerparticipatie en gaat op zoek naar nieuwe vormen van samenwerking. Je werkt ook intensief aan mogelijkheden voor duurzamer ondernemerschap en hebt een hart voor het klimaat. Je doelgroepen zijn verenigingen, de non-profitsector, de sociale economie, organisaties begaan met duurzaamheid en klimaatdoelstellingen en overheden (van lokaal tot internationaal).

Organisational Designer: Not business as usual

In dit keuzetraject staan de veranderingen die het digitale netwerktijdperk met zich meebrengt centraal. Net als de vraag hoe je die veranderingen in een bedrijf of organisatie in goede banen kan leiden. Je analyseert de processen in een organisatie en ontdekt de klassieke problemen waar een modern bedrijf mee worstelt. Je onderzoekt vervolgens hoe je dankzij digitale technologieën de bedrijfsvoering kan verbeteren. En tot slot leer je hoe je teams doorheen veranderingsprocessen kan gidsen.
Je verdiept je in deeleconomie, circulaire economie, crowdsourcing, crowdfunding en alternatieve bedrijfsmodellen. Je doelgroepen zijn gevestigde bedrijven die op zoek zijn naar nieuwe manieren van werken, overheden, onderzoeksinstellingen en consultancybedrijven.

Business innovator in Esports: Pioneer voor boomende sector

De topics business en ondernemerschap, marketing, IT, communicatie en community building uit de opleiding Netwerkeconomie worden specifiek toegepast op esports. Met andere woorden: je verwerft een set van transferable skills die je in staat stellen om in diverse sectoren aan de slag te gaan.
Als afgestudeerde Business Innovator met specialisatie esports ben je een pionier die volop zijn waarde zal kunnen bewijzen voor hr-bedrijven, FMCG-bedrijven, softwarebedrijven en tal van andere dynamische organisaties. Zij hebben jou nodig om futureproof te worden en het enorme (omzet)potentieel van esports te ontginnen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.