Howest lanceert bachelor Idea & Innovation Management!

Vanaf academiejaar september 2024 wordt de professionele bachelor netwerkeconomie niet meer ingericht. Sinds 2007 was het een unieke opleiding en werd enkel aan Howest aangeboden. Dat betekent dat studenten die deze richting volgen nog het diploma behalen. Er kunnen geen nieuwe starters voor een volledige bachelor aanvangen. Eventueel kan je nog wel een BanaBa behalen.

Een veel gehoorde uitspraak is dat het (hoger) onderwijslandschap te uitgebreid is. Door de bachelor netwerkeconomie af te bouwen, wordt dat landschap eenvoudiger. 🤫

Howest doet dat niet zomaar. De professionele bachelor Idea & Innovation Management – kortweg IIM – sluit zeer goed aan op het competentieprofiel van netwerkeconomie. Howest start met deze opleiding vanaf september 2024. Tot nu toe kon je deze opleiding enkel in Erasmus Hogeschool Brussel volgen. De ‘eindtermen’ of leerdoelen zijn dezelfde maar in Kortrijk leggen we andere accenten dan in Brussel; We zitten uiteindelijk temidden het Westvlaamse (kmo) landschap tegenover een hoofdstad.

Brochure

Wil je de inhouden, werkvormen en aanpad vergelijken, leg dan even de brochures naast elkaar:

  1. Netwerkeconomie in Howest Kortrijk
  2. Idea & Innovation Management in Howest Kortrijk
  3. Idea & Innovation Management in Erasmus Hogeschool Brussel

Naast deze gelijkwaardige opleidingen in het domein Handel, heb je ook nog de klassieke bedrijfsmanagement opleidingen. Dat is een zeer breed aanbod waar je de actuele programma kan doorspitten op de onderwijskiezer onder het studiegebied Handelswetenschappen en bedrijfskunde.

Competentieprofiel

Het competentieprofiel of leerdoelen of learning outcomes van een opleiding bepalen je waarde op de arbeidsmarkt. Typische voor IIM zijn er bijvoorbeeld geen taalvakken. Wat is er dan wel? Hieronder vind je de lijst in de studiegids:

  1. Competentieprofiel bachelor Netwerkeconomie
  2. Competentieprofiel bachelor Idea & Innovation Management
  3. Competentieprofiel bachelor Bedrijfsmanagement

Meer weten?

Kom naar de infodagen op de campus Howest Kortrijk: https://www.howest.be/nl/infodagen

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.